1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

AALSMEER – Zaterdag 1 juni waren de Nederlandse Kampioenschappen ritmische gymnastiek voor de C-lijn.  OBQ kwam daar met 12 gymnastes in actie.

Femke Burke en Madelon van Elteren hadden zich als duo geplaatst bij de senioren en lieten een prima oefening zien en behaalden hiermee een 4e plaats.

Bij de junioren kwamen Nadine Hoitinga en Kirsten de Weerd individueel in actie.  Nadine moest als 1e beginnen en liet een prachtige oefening met lint zien.  Die oefening was zo goed, dat ze daarmee de hoogste score behaalde.
De 2e oefening die Nadine draaide was met hoepel en die verliep ook prima hetgeen een 3e plaats op dit onderdeel opleverde.
Maar de voorsprong die Nadine met lint had gemaakt was niet meer in te halen door de concurrentie en dus ging het goud naar Nadine.
Kirsten behaalde met haar hoepel en lint een mooie 11e plaats.

In categorie 3C kwamen Naomi Wilpstra en IJbelina Tjeerdsma in actie als duo met een baloefening.  Deze oefening verliep prima en ze behaalden de hoogste score en dus de nationale titel bij de duo's.
Individueel kwamen Esmee Spoelstra, Naomi Wilpstra, Noa de Wit en Larissa Brandsma in actie.  Esmee behaalde het podium met een 3e prijs, Naomi 15e, Noa 16e en Larissa 18e.

Bij de jongste categorie hadden zich Nijah de Boer, Luca van der Meer en Ilsa van der Meer geplaatst voor dit NK.  Nijah haalde een 12e plaats, Luca werd 15e en Ilsa 16e.

Allemaal gefeliciteerd.