Dans

Jazz

Oorspronkelijk betekende het woord jazz een “zeer energieke dans”.  Jazzdans, ook wel jazzballet of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen.  De structuur heeft wel iets weg van klassiek ballet, maar dan anders! Want gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen zijn dan ook net als de muziek lekker jazzy. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs voor een proefles.

Hip Hop

Hip hop is gaaf, het kent geen standaard regels of technieken. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De muziek en de dans vindt zijn oorsprong in de achterstandswijken van New York uit de jaren 70 van de vorige eeuw. De dansstijl heeft zich sindsdien ontwikkeld en is de basis voor verschillende sub stijlen waarvan breakdance misschien wel meest bekende is. Maar er is nog veel meer! Kom langs en check de moves!

Urban Dance

Urban Dance of vrij vertaald ‘straat dans’ is begonnen in de straten van New York. Uitgegroeid tot een prachtige combinatie van sport en kunst. Het omvat verschillende dansvormen uit de hiphop- en popcultuur. Op de maat van een stevige beat werk je aan ritme, expressie, techniek en natuurlijk je conditie.


We zien je graag voor een proefles!