Kleding

Kleding voor (nieuwe) leden

Kledingvoorschriften:

Per sport zijn de kledingvoorschriften verschillend. Tijdens alle trainingen dragen de sporters eigen kleding. Bij wedstrijden, uitvoeringen en andere georganiseerde activiteiten worden vooraf door de leiding afspraken gemaakt met de sporters. De gymnastiek en turnafdeling van OBQ maakt gebruik van verenigingspakjes. Deze kunnen via de vereniging nieuw of (indien voorradig) tweedehands gekocht worden. de ritmische gymnastes dragen op wedstrijden eigen (groeps)pakjes. Door alle sporters wordt op wedstrijden een trainingspak van OBQ gedragen, welke ook uitgereikt worden door de leiding of het bestuur. (hier kunnen kosten aan verbonden zijn)

Tijdens de trainingen is het van belang dat zowel de sporter als de trainer geen ‘last’ heeft van de kleding van de sporter. De kleding bij turnen, gymnastiek en ritmisch moet daarom nauwsluitend zijn, zodat de sporter en de trainer niet gehinderd worden tijdens het hulpverlenen en/of vangen.

Verder vraagt de vereniging de sporters zich op gepaste wijze te kleden. Dit wil zeggen: kleding geschikt voor het sporten, geen spijkerbroeken en dikke truien bijvoorbeeld.

Was-advies turnkleding: 

Turnkleding wordt gemaakt van zeer kwetsbare stoffen, vaak worden glitterstoffen gebruikt die makkelijk slijten of verkleuren. Daarom is het verstandig turnkleding op de hand te wassen. Eventueel kan de kleding op lage temperatuur in de machine gewassen worden, kies dan voor een fijn en kort programma. Laat kleding niet in een sopje of water weken, hierdoor kunnen kleuren in elkaar overlopen. Het beste is om kleding liggend op een handdoek te laten drogen. Wring de turnkleding niet uit en droog de turnkleding nooit in een droger.